Szolgáltatásaink

 


Tájékoztató klímaberendezések vásárlásáról és telepítéséről:


A 14/2015. (II.10.) Kormányrendelet  2019. március 15. napján hatályba lépett módosítása alapján - a telepíttetőnek nyilatkoznia kell a klímagázzal előtöltött berendezések vásárlásához, hogy a jövőben képesített vállalkozással telepítteti a megvásárolni kívánt készüléket. Egy-egy hűtőköri beavatkozás /pl. telepítés/ akkor minősül elvégzettnek, amikor az erre vonatkozó jegyzőkönyv a Klímagáz adatbázisban a képesített vállalkozáson keresztül elektronikus úton rögzítésre kerül.  Ennek elmaradása a  vásárló  telepíttető  felelőssége

A klímaberendezések telepítését és karbantartását tehát csak az a megfelelően képesített szakember végezheti, aki rendelkezik a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval.

Amennyiben a split klímaberendezés felszerelésénél az épület tartószerkezete vagy annak eleme is átalakításra kerül, akkor az illetékes hatóságnál építési engedélyt kell kérni.  (312/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet)

A műemlékvédelem alá eső épületeknél a helyi önkormányzathoz kell fordulni. 

Érdemes minden esetben az adott település önkormányzati előírásait és saját rendeleteit tanulmányozni, mielőtt telepíttetik a klímaberendezést. A különböző településeken eltérőek lehetnek a szabályok erre vonatkozóan, melyek be nem tartása súlyos szankciókat vonhatnak maguk után.

Társasházak esetén a társasház képviselőjével kell felvenni a kapcsolatot. Ő tud tájékoztatást adni az adott társasházi szabályzatról. Fontos támpontot adnak a Társasházi törvény (2003. évi CXXXIII. törvény) vonatkozó előírásai is, melyeket feltétlenül szem előtt kell tartani a klímaberendezés telepítésekor.

A klímaberendezések telepítését és karbantartását tehát csak az a megfelelően képesített szakember végezheti, aki rendelkezik a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval. 

Díjmentes felmérés

Díjmentes tanácsadás

Díjmentes beszerzés

Kedvezmény telepítésre, karbantartásra


Díjmentes felmérés

Fontos, hogy megismerjük a helyszínt leendő ügyfelünknél, hiszen nincs két egyforma ingatlan. Egyedi igények felmérése. A helyiség méretéhez és adottságaihoz szükséges teljesítményű és kivitelű berendezés kiválasztása.

Fontos az ingatlan elektromos hálózatának megismerése, annak elkerülése érdekében, hogy a kiválasztott berendezés túlterhelje a hálózatot.

Fontos megfelelően kiválasztani a beltéri és kültéri egység helyét a szakmai szempontok alapján, szem előtt tartva egyúttal az ügyfél komfortérzetének biztosítását.

Fontos feltárni a beltéri és kültéri egységből kondenzálódó víz elvezetésének lehetőségeit.Díjmentes tanácsadás

Segítünk megtalálni az Ön számára legköltséghatékonyabb megoldást hűtési és fűtési szempontból is.


Díjmentes beszerzés

Választhat garanciális modern, energiatakarékos készülékeinkből, vagy a beszerezheti jövőbeni készülékét akár Ön is, üzletből vagy webáruházból.


Kedvezményes beüzemelés

Mivel a berendezés telepítése minimális porral jár,  a faláttöréseknél és egyéb fúrásoknál ipari porszívót használunk. A hűtőköri vezetékeket a cseppvízzel és kommunikációs kábelekkel együtt esztétikus kábelcsatornába vagy fali horonyba építjük.

A telepítés tervezésénél figyelemmel kell lenni arra, hogy a készülék a saját méretén túl további minimális helyigénnyel jár, úgymint a kábelcsatorna kb. 65*50 mm nagysága. a beltéri egység mennyezettől való 80-120 mm-rel lejjebb történő felszerelése, valamint megfelelő biztos üzemi távolság tartása faltól, drapériáktól, stb., hogy a beltéri egység magára tudja szívni a helyiség levegőjét. 

A beltéri egység felszerelése után következik a hűtőköri hálózat összecsövezése, mely vegytiszta rézcsővel és párazáró szigeteléssel van körbevonva. Ezt követi a kültéri egység felszerelése, melyet oldalfali klímatartó konzolra és rezgéscsillapító gumibakra helyezzük.

A beüzemelés és ellenőrzés után megismertetjük Önnel a készülék használatát.Kedvezményes karbantartás, tisztítás

Garanciális berendezéseknél a gyártó évi kétszeri karbantartást ír elő, amit általában tavasszal és ősszel végzünk. Amennyiben szeretné készüléke garanciáját megtartani, hosszabb élettartamot biztosítani a berendezésnek, kevesebb áramot fizetni és nem utolsósorban egészséges környezetben élni, akkor muszáj szakemberre bízni ezt a munkát.

A klímaberendezés működése során nagy mennyiségű levegőt szív át a beltéri egység hőcserélőjén a készülék, ami különböző szennyeződéseket hozhat magával. Ezek a szennyeződések a nem karbantartott berendezéseknél idővel lerakódhatnak a hőcserélő felületén, ami nagyban csökkenti a berendezés kielégítő működését. 

EZÉRT FONTOS A KLÍMAKARBANTARTÁS:

A szakember által megfelelő rendszerességgel nem takarított klíma beltéri egységében kialakulnak baktérium, gomba és penész telepek. A berendezés elindításakor és üzemeltetésekor a helyiség levegőjébe jutnak a kórokozók, onnan tüdőnkbe jutva elősegítik a légúti megbetegedések kialakulását (pl.  legionellózist - "A" típusos tüdőgyulladást okozhat).